Składniki:
- 1 paczka mięsa mielonego,
- duża cebula,
- puszka kukurydzy,
- puszka groszku,
- puszka fasolki czerwonej,
- słoik koncentratu pomidorowego 30%,
- kostka rosołowa,
- pieprz,
- sól,
- zioła prowansalskie.
Jak przyrządzić?
Cebulkę drobno pokroić i zeszklic na masełku, dodac do tego paczkę mięsa mielonego, doprawić. W tym czasie do dużego garnka wlać kukurydzę, groszek i fasolkę (wraz z sokami), dodać kostkę rosołową. Postawic garnek na średni ogień. Przez ten czas mięso mielone będzie już przesmażone zmniejszyć pod nim gaz. Gdy wywar z warzyw będzie ciepły dodać do tego mięso z cebulką, uzupełnic wodą żeby nie było zbyt gęste. Gdy zupa będzie juz bardzo ciepła dodac słoik koncentratu pomidorowego (dla twardzieli mogą byc 2 słoiczki;), doprawić sporą ilością ziół prowansalskich, solą i pieprzem. Zagotować i zdjąć z kuchenki.
Potrzebne przybory:
Zupa nie wymaga szczególnych przyborów kuchennych.
Jak podawać?
Najlepiej bardzo gorącą ze świerzym pieczywem. Jest znakomita na zimne popołudnia.
Uwagi:
Możliwe że opis zupy jest dość skomplikowany ale to zapewne przez moje "zakłócenia w przekazie", ale zapewniam zrobienie tej zupy jest proste jak koncepcja cepa.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 35 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Kees |