Składniki:
1/2 cebuli, 1/2 pora, 1 marchew, 1 mały seler, 1 pomidor, 1 ziemniak, 1 łyżka oliwy, szklanka bulionu warzywnego, 1 łyżka drobnego makaronu, 1 łyżka parmezanu, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Umyj warzywa, obierz i pokrój w paski lub w małą kostkę. Następnie duś je ok. 5 minut na oliwie. Dolej bulion i gotuj zupę ok. 30 minut. Na 10 minut przed końcem gotowania wsyp makaron. Przed podaniem dopraw zupę solą i pieprzem. Posyp parmezanem.
Potrzebne przybory:
deska, nóż, garnek
Jak podawać?
W miseczkach lub w talerzach.
Uwagi:
Można jeść na obiad albo na kolację.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 35 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | ok. 350 kcal |
Autor | Kasia |