Składniki:
Makaron - np. kokardki,
2 puszki tuńczyka w oleju,
2 puszki pomidorów bez skórki,
10 ząbków czosnku (nie przerażajcie się, potrawa nie jest ostra),
pieprz, vegeta, bazylia, oregano,
parmezan starty
Jak przyrządzić?
Ugotować makaron.2 puszki tuńczyka wraz z olejem dać na patelnię, do nich dodać drobno posiekany czosnek i tak chwilkę smażyć.W tym czasie ugnieść pomidory na papkę i dodać do tuńczyka.Gotować chwilkę, aż konsystencja sosu będzie nam odpowiadała. Dodać przyprawy do smaku.Polać makaron sosem i posypać parmezanem.
Potrzebne przybory:
patelnia, garnek, łyżka, otwieracz do puszek
Uwagi:
Sosu wystarcza na ok 4-5 osób. Życzę smacznego!!
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 4-5 |
Autor | Natka |