Składniki:
1 kg sera białego 3-krotnie zmielonego,
2 jaja,
4 żółtka,
1 niepełna szklanka cukru,
1 opakowanie budyniu śmietankowego,
1/2 szklanki oleju
Jak przyrządzić?
Wszystkie podane składniki zmiksować i dodać do nich 2 szklanki mleka. Zrobić ciasto kruche według swojego przepisu (ja robię z jednego masła roślinnego). Wyłożyć ciastem formę - nie tylko spód, ale także brzegi (dość wysoko), aby ser się nie wylał pod ciasto. Piec około 25-30 minut, wyjąć ciasto, posmarować lekko białkami (ja nakładam pędzlem) i posypać wiórkami kokosowymi. Włożyć ciasto z powrotem do pieca na około 25-35 minut. Temperatura pieca około 170-180 st. C
Uwagi:
To nic, że masa serowa będzie bardzo rzadka. Jeżeli wydaje się już bardzo, baaardzo rzadka, można dosypać łyżkę mąki ziemniaczanej.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | średni |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | aannnnaa |