Składniki:
Biszkopt:
7 dużych jaj,
1,5 szkl. cukru,
1,5 szkl. mąki,
2 łyżki proszku do pieczenia,
0,5 szkl. oleju,
2 łyżki kakao.
Masa:
1,5 szkl. mleka,
2 łyżki mąki lub budyń śmietankowy,
1 łyżka mąki ziemniaczanej (na 0,75 szkl. mleka),
4 saszetki cappuccino orzechowego, 2 śnieżki, 1 śmietanfix, 1/2 gorzkiej czekolady.
Jak przyrządzić?
Biszkopt:Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać żółtka i wymieszać. Potem dodać olej i na koniec mąkę z proszkiem i kakao (najlepiej wymieszać je razem i dodać do całości). Upiec.Masa: Budyń ugotować. Gdy ostygnie, utrzeć z margaryną i 1/3 szkl. cukru. Potem wsypać 4 saszetki cappuccino orzechowego. Biszkopt przekroić na pół. Posmarować 2/3 masy do środka i 1/3 na wierzch. 2 śnieżki ubić w szklance mleka, dodać śmietanfix. Na wierzch zetrzeć pół tabliczki gorzkiej czekolady.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | średni |
Autor | agaaa |