Cukierkówka

Przepis kulinarny

Składniki:

0,5 l wódki,
10 cukierków Ice (nie pamiętam, jakie to były, na rynku jest kilka rodzajów, chyba były to Hopsy, muszą być niebieskie! Na pewno nie Ice Fresh),
1/4 szklanki wody mineralnej

Jak przyrządzić?

Cukierki wrzucamy do rondelka z 1/4 szklanki wody mineralnej. Rozpuszczamy je na małym ogniu, intensywnie mieszając. Uwaga, bo strasznie przywierają do dna i łyżki. Następnie mikstura musi ostygnąć, potem mieszamy poprzez mocne wstrząśnięcie z 0,5 l wódki, najlepiej od razu w butelce. Schłodzić.

Jak podawać?

W zwykłych kieliszkach.

Uwagi:

Niepowtarzalny smak, super jako urozmaicenie trunków na imprezie, ma intensywnie niebieski kolor;)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaAlkohole
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćśredni
AutorSWA

Cukierkówka: Podobne przepisy

Powiązane Tematy