Składniki:
2 piersi z kurczaka, 2 cebule, keczup, 4 ogórki korniszony, majonez, puszka groszku, puszka kukurydzy, mała kapusta pekińska, przyprawa gyros
Jak przyrządzić?
2 piersi kroimy w kostkę i smażymy na oleju, posypujemy przyprawą gyros. Gdy ostygnie, kładziemy na spód miski. Następnie na to kładziemy 2 cebule pokrojone w kostkę i sparzone. Polewamy keczupem. Dalej kładziemy 4 ogórki pokrojone w kostkę i na to smarujemy majonez. Na majonez kładziemy groszek, na groszek kukurydzę i polewamy keczupem i na to kładziemy majonez. Na majonez kroimy kapustę pekińską w paski i posypujemy.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | średni |
Autor | olenka |