Składniki:
1 paczka wafli (suchych), 1 kostka margaryny (obojętne jaka), 2 szklanki cukru, 2,5 szkl. mleka w proszku, 2 łyżki kakao
Jak przyrządzić?
Margarynę rozpuszczamy z cukrem. Odstawiamy do momentu, aż będzie letnie. Następnie dodajemy do tego 2,5 szkl. mleka w proszku i kakao. Ubijamy mikserem na delikatną masę, którą następnie rozkładamy na waflach. Przekładamy je warstwami. Również można przełożyć powidłami (1 warstwa kremu, 2. warstwa powideł, 3. warstwa kremu itd.) - też jest smaczne. Uwaga: nie smarujemy ostatniego wierzchu!!! Zawijamy to w folię aluminiową i przyciskamy czymś ciężkim. Majlepiej smakują na trzeci dzień po zrobieniu, kiedy wafle nasiąkną. Pycha!
Uwagi:
Nie ma...
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | zalezy od ilosci wafli i kremu |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Perła |