Babka parzona

Przepis kulinarny

Składniki:

2 szkl. cukru, 3 szkl. mąki, 5 jajek, 250 g margaryny, proszek do pieczenia, 1 szkl. mleka, olejek arakowy.

Jak przyrządzić?

Jajka utrzeć z cukrem, dodać roztopioną margarynę, mąke, proszek do pieczenia, cały czas ucierać. Na końcu zalać wszystko szklanką zagotowanego gorącego mleka i dobrze wymieszać. Piec około 45-50 minut w temp. 180-200 stopni.Można zrobić na połowę z kakao.Smacznego!

Potrzebne przybory:

mikser

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania45 min.
Trudnośćprosty
AutorGalina

Babka parzona: Podobne przepisy

Babka parzona: wypróbuj również

Powiązane Tematy