Jajecznica po włosku

Przepis kulinarny

Składniki:

2 duże jaja strusie, dwa duże ziemniaki, jedna marchew duża, 1/2 pomarańczy, 2 kiwi, musztarda do smaku, dwie szczypty soli, szczypta pieprzu, szczypta cukru.

Jak przyrządzić?

Umyć strusie jaja. Obgotować marchewkę, soląc ją przy tym oraz ugotować ziemniaki. Pomarańczę umyć, obrać i pokroić w kostkę, a kiwi obrać ze skórki jak najcieniej i też pokroić w kosteczkę. Ugotowane i podgotowane warzywa położyć na gorącej patelni i podsmażyć. Następnie wbić jaja i wszystko wymieszać. Gdy już konsystencja jajecznicy będzie satysfakcjonująca, wrzucić pokrojone wcześniej owoce. Na sam koniec dodać przyprawy z cukrem, pomieszać, a następnie dodać musztardę do smaku.

Potrzebne przybory:

duża patelnia

Uwagi:

Do sporządzenia wymagane jest posiadanie dość dużej patelni!Smacznego.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Porcje5
AutorMarycha

Jajecznica po włosku: Podobne przepisy

Jajecznica po włosku: wypróbuj również

Powiązane Tematy