Biało-czarne truskawki - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

25 dużych, świeżych truskawek,
150 g startej białej czekolady,
150 g startej deserowej czekolady,
2 łyżki masła

Jak przyrządzić?

Truskawki opłukać i obrać z szypułek, następnie osuszyć.Przygotować dwa garnuszki. W jednym stopić białą czekoladę, w drugim ciemną. Do każdego garnka dodać po 1 łyżce masła.Truskawkę zanurzyć w białej czekoladzie. Pokropić ciemną czekoladą. Ułożyć na woskowym papierze, żeby czekolada zastygła. Następną truskawkę zanurzyć w ciemnej czekoladzie i pokropić białą. Czynność tę powtarzać do wykorzystania wszystkich truskawek.

Uwagi:

Truskawki smakują wyśmienicie, ale trzeba pamiętać, że w dużej mierze smak zależy od jakości czekolady.Są one również świetnym dodatkiem (ozdobą) do deserów, koktajli, lodów, ciast itp.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Autorm4ritka

Biało-czarne truskawki: Podobne przepisy

Biało-czarne truskawki: wypróbuj również

Powiązane Tematy