Składniki:
2 piersi z kurczaka,
1 cebula,
5 średnich ogórków konserwowych,
1 puszka kukurydzy,
1 keczup,
2 małe słoiki majonezu,
1 przyprawa Kebab-Gyros (firmy Prymat)
Jak przyrządzić?
Zaczynamy od pokrojenia w kosteczkę piersi naszego jakże pięknego kurczaczka, a także naszej jakże rozczulającej cebulki (posypać troszkę solą, żeby ją zmiękczyć :)). Pokrojone mięsko należy zapanierować w przyprawie Kebab-Gyros i podsmażyć na patelence (nie trzeba dodawać pieprzu ani soli - w przypadku przyprawy Prymatu :-)) Należy teraz poczekać do wystygnięcia naszych, tzn. kurzych piersi. Następnie wrzucamy mięsko do miski i zalewamy keczupem. Na to nakładamy warstwę cebuli, na to warstwę ogórków (pokrojonych w kostkę) i zalać majonezem. Następna w kolejce na szczyt jest kukurydza, którą polewamy keczupem. Na samiutkim końcu na keczup kładziemy majonez. Teraz najlepiej wstawić do lodówki na jakiś czas, naprawdę niedługo ;) I gotowe do konsumpcji. Smacznego
Uwagi:
Naprawdę łatwa, niewymagająca drogich składników sałatka :]
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | dla kilku gości na pewno |
Autor | Luke Kolman |