Składniki:
4 filety z ryby (najlepiej sola),
1 czosnek (główka),
4 łyżeczki masła,
1 cytryna,
sól,
pieprz,
szczypiorek
Jak przyrządzić?
Przygotuj godzinę przed pieczeniem na grillu filet z ryby, natrzyj solą i pieprzem.Rozetrzyj ząbek czosnku z masłem.Do folii aluminiowej włóż przygotowaną rybę, skrop cytryną i dodaj łyżeczkę masła z czosnkiem.Zawiń w folię i piecz na grillu około 10-15 minut (jeśli lubisz bardziej przypieczoną, to dłużej. Rozwiń z folii, posyp świeżym szczypiorkiem.Podawaj gorące z przypieczonym na grillu chlebkiem.Smacznego!
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Autor | Nexart |