Czosnkowa rybka

Przepis kulinarny

Składniki:

4 filety z ryby (najlepiej sola),
1 czosnek (główka),
4 łyżeczki masła,
1 cytryna,
sól,
pieprz,
szczypiorek

Jak przyrządzić?

Przygotuj godzinę przed pieczeniem na grillu filet z ryby, natrzyj solą i pieprzem.Rozetrzyj ząbek czosnku z masłem.Do folii aluminiowej włóż przygotowaną rybę, skrop cytryną i dodaj łyżeczkę masła z czosnkiem.Zawiń w folię i piecz na grillu około 10-15 minut (jeśli lubisz bardziej przypieczoną, to dłużej. Rozwiń z folii, posyp świeżym szczypiorkiem.Podawaj gorące z przypieczonym na grillu chlebkiem.Smacznego!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
AutorNexart

Czosnkowa rybka: Podobne przepisy

Czosnkowa rybka: wypróbuj również

Powiązane Tematy