Składniki:
4 kotlety sojowe z paczki,
szklanka czerwonej fasoli,
pół puszki kukurydzy,
mała cebula biała bądź czerwona,
1 marchew,
1 mała papryka czerwona,
przecier pomidorowy,
sól,
pieprz,
papryka ostra,
przyprawa go gulaszu
Jak przyrządzić?
Kotlety gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, po ich ugotowaniu kroimy je w kostkę ok. 1 cm, fasolę gotujemy na małym ogniu. Po 10-15 min dodajemy do fasoli kolejno: marchew pokrojoną w ćwiartki, kukurydzę, poktojoną w kostkę paprykę oraz zeszkloną cebulkę. Całość doprawiamy solą, pieprzem, zmieloną papryką ostrą oraz przyprawą do gulaszu. Gotujemy, do momentu aż nasze warzywa będa miękkie i na końcu dodajemy przecier pomidorowy.Smacznego!
Potrzebne przybory:
średni garnek, patelnia, ostry nóż, deska do krojenia
Jak podawać?
Polecam z kaszą i surówkami, np. z selera albo z kapusty pekińskiej, również smakuje rewelacyjnie z ciemnym ryżem.
Uwagi:
Jeżeli woda odparuje, należy dolać jej tyle, żeby przykryła całą naszą potrawę.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 2 |
Przybliżony koszt | 6 zł |
Autor | Da-jryjka |