Gulasz meksykański (autor Da-jryjka)

Przepis kulinarny

Składniki:

4 kotlety sojowe z paczki,
szklanka czerwonej fasoli,
pół puszki kukurydzy,
mała cebula biała bądź czerwona,
1 marchew,
1 mała papryka czerwona,
przecier pomidorowy,
sól,
pieprz,
papryka ostra,
przyprawa go gulaszu

Jak przyrządzić?

Kotlety gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, po ich ugotowaniu kroimy je w kostkę ok. 1 cm, fasolę gotujemy na małym ogniu. Po 10-15 min dodajemy do fasoli kolejno: marchew pokrojoną w ćwiartki, kukurydzę, poktojoną w kostkę paprykę oraz zeszkloną cebulkę. Całość doprawiamy solą, pieprzem, zmieloną papryką ostrą oraz przyprawą do gulaszu. Gotujemy, do momentu aż nasze warzywa będa miękkie i na końcu dodajemy przecier pomidorowy.Smacznego!

Potrzebne przybory:

średni garnek, patelnia, ostry nóż, deska do krojenia

Jak podawać?

Polecam z kaszą i surówkami, np. z selera albo z kapusty pekińskiej, również smakuje rewelacyjnie z ciemnym ryżem.

Uwagi:

Jeżeli woda odparuje, należy dolać jej tyle, żeby przykryła całą naszą potrawę.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćśredni
Porcje2
Przybliżony koszt6 zł
AutorDa-jryjka

Gulasz meksykański (autor Da-jryjka): Podobne przepisy

Gulasz meksykański (autor Da-jryjka): wypróbuj również

Powiązane Tematy