Składniki:
małe krewetki koktajlowe, 1 duży, czerwony grejpfrut, 4 pomidory, sałata zielona - kilka listków, bazylia w proszku lub świeża, majonez lub jogurt naturalny, obowiązkowo bagietka
Jak przyrządzić?
Przygotowanie jest dość oczywiste, tzn. grejpfrut i pomidory należy pokroić na kawałki 1-2 cm, porwać sałatę na dość duże cząstki, dodać krewetki, bazylię - dość dużo, doprawić solą i pieprzem, no i oczywiście nie zapomnieć o majonezie lub jogurcie (według mnie wersja z majonezem, choć bardziej kaloryczna, jest znacznie lepsza - wyraźniejsza w smaku).Podawać obowiązkowo z bagietką!
Potrzebne przybory:
deska, nóż, miska, no i coś do mieszania
Jak podawać?
Jeśli ktoś jej nie zje wcześniej, to zaraz po przyrządzeniu.
Uwagi:
Prawdziwe szaleństwo smaku! Jeśli komuś nie będzie smakować, to znaczy, że źle przyrządził!Smacznego.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | anka |