Składniki:
Ciasto: mąka pszenna, drożdże, olej, woda, jajo, sól.
Farsz: dużo sera, szynka, pieczarki, papryka czerwona, pomidor, ogórek zielony, natka pietruszki, koncentrat pomidorowy, cebula, oregano, sól, pieprz, papryka w proszku
Jak przyrządzić?
Do mąki dać jajko, olej, 2 łyżeczki drożdży, wodę i szczyptę soli. Wszystko razem wymieszać i przełożyć do nasmarowanej olejem brytfanny. Pieczarki razem z cebulą zasmażyć w garnku. Ciasto poprószyć oregano, posmarować koncentratem, a następnie wyłożyć szynką. Usmażone pieczarki wyłożyć na pizzę, następnie dodać po kolei pozostałe składniki: paprykę, ogórek, pomidor oraz posypać dużą ilością sera. Doprawić do smaku, a na koniec dodać natkę pietruszki.
Potrzebne przybory:
brytfanna, łyżka, nóż, piec elektryczny
Jak podawać?
Z uśmiechem na twarzy.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 8 |
Kaloryczność | wysoka |
Przybliżony koszt | 30 zł |
Autor | natalia i ania |