Ajerkoniak (autor Piotr)

Przepis kulinarny

Składniki:

1,5 szklanki cukru, 2,5 szklanki mleka, 1 szklanka spirytusu, 4 żółtka, 1 cukier waniliowy

Jak przyrządzić?

Jajka utrzeć z 3/4 szklanki cukru. Zagotować mleko i dodać resztę cukru. Po przestudzeniu mleka dodać utarte jajka i cukier waniliowy. Postawić na małym ogniu i mieszać do zgęstnienia (około 10 minut). Schładzać, stale mieszając. Po ostygnięciu dodać spirytus.

Uwagi:

Polecam do niego moje ciasto: Maziowiec :-)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaAlkohole
Trudnośćprosty
AutorPiotr

Ajerkoniak (autor Piotr): Podobne przepisy

Ajerkoniak (autor Piotr): wypróbuj również

Powiązane Tematy