Koperkowy sos do ryby

Przepis kulinarny

Składniki:

1 op. śmietany 36% (mały kubeczek - 200 ml),
10 dag sera pleśniowego - np. rokpol,
1 łyżeczka startej skórki z cytryny,
drobniutko posiekany koperek (ja lubię dużo - ok. łyżki)

Jak przyrządzić?

Śmietanę podgrzać i dodać startą skórkę z cytryny, starty lub pokruszony ser i dokładnie wymieszać - aż się rozpuści. Dodać koperek, wymieszać.

Jak podawać?

W miłym towarzystwie - solo smakuje trochę gorzej :)

Uwagi:

Takim sosem można polać każdą białą rybę - gotowaną, pieczoną czy smażoną (na ciepło lub na zimno). Spróbujcie - moim zdaniem pycha:)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSosy
Trudnośćprosty
Kalorycznośćno... trochę
AutorKlopsia

Koperkowy sos do ryby: Podobne przepisy

Koperkowy sos do ryby: wypróbuj również

Powiązane Tematy