Składniki:
1 twarożek,
4 ząbki czosnku,
ogórek świeży,
pieprz,
sól,
oregano
Jak przyrządzić?
Ogórek zielony zetrzeć na najdrobniejszych oczkach tarki, następnie czosnek wycisnąć i na koniec wszystko wymieszać razem z serem. Dodać soli i pieprzu oraz oregano tak do smaku i jeszcze ważna rzecz: nie odcedzać wody z ogórka.
Potrzebne przybory:
wyciskarka do czosnku, tarka, łyżka do mieszania
Jak podawać?
Należy sos na godzinę odstawić do lodówki, mieszając co 15 min, żeby woda się wymieszała z serkiem. Najlepszy sos, jaki jadłem.
Kategoria dania | Sosy |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3-4 |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | ponton.7 |