Składniki:
1 kostka margaryny,
2 szkl. cukru pudru,
4 jajka,
75 dag serka homogenizowanego,
1 szkl. mleka,
7 łyżeczek żelatyny,
4 łyżeczki kakao,
parę kropli olejku migdałowego,
1 galaretka
Jak przyrządzić?
Margarynę, cukier i żółtka utrzeć, dodać serek i olejek migdałowy, na końcu pianę z białek. Masę podzielić na 2 części. Do jednej dodać pół szklanki mleka z rozpuszczoną żelatyną, wstawić do lodówki i poczekać, aż zastygnie. Następnie dodać kakao do drugiej części i mleko z rozpuszczoną żelatyną i poczekać, aż zastygnie. Na koniec zalać galaretką rozpuszczoną wg przepisu na opakowaniu.
Uwagi:
smacznego
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 240 min. |
Trudność | średni |
Autor | Mala |