Składniki:
Ciasto naleśnikowe, ćwiartka białej kapusty, ok. 1/2 kg pieczarek (może być więcej, jak kto lubi), 1 cebula, olej, sól, pieprz do smaku.
Jak przyrządzić?
Kapustę drobno poszatkować, zalać wrzątkiem, posolić i podgotować (uważać, by się nie rozgotowała, bo będzie ciapa). Pieczarki posiekać w drobne paseczki, smażyć na oleju, potem dodać cebulę posiekaną w kostkę. Kapustkę odcedzić i dodać do pieczarek z cebulką i dusić do miękkości. Doprawić solą, pieprzem, pod koniec dodać 2-3 łyżki bułki tartej.Upiec cienkie naleśniki, nakładać farsz i zwijać krokiety.Proste, a bardzo smaczne.Czasem to tego robię następujący sos:1:1 majonez i jogurt naturalny, ząbek czosnku, 2-3 łyżeczki przecieru pomidorowego, korniszon pokrojony w kosteczkę lub zamiennie kilka konserwowych pieczarek.Smacznego.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Sylwia |