Składniki:
filet z kurczaka, puszka ananasa (najlepiej już pokrojonyego - mniej pracy), 2-3 ząbki czosnku, papryka w proszku, mąka ziemniaczana, vegeta
Jak przyrządzić?
Filet kroimy w kostkę i przyprawiamy vegetą oraz papryką. Następnie te drobne kawałki mieszamy w mące ziemniaczanej (koniecznie ziemniaczanej, ponieważ tworzy specyficzny sos) i wrzucamy te kawałki na patelnię, podsmażamy i na koniec smażenia dodajemy wycisnięty czosnek, tak aby się nie przypalił. Następnie bierzemy garnek, wrzucamy tam filet i ananas (pokrojony) wraz z sokiem. Gotujemy jakieś 10-15 minut na małym ogniu. Jak sos robi się coraz gęściejszy, dodajemy wody. Doprawiamy vegetą wg uznania i gotowe:)
Potrzebne przybory:
patelnia, garnek, coś do wyciśnięcia czosnku
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnia ze wzgledu na węglowodany |
Autor | belaiza |