Filet z kurczaka z ananasem na ciepło

Przepis kulinarny

Składniki:

filet z kurczaka, puszka ananasa (najlepiej już pokrojonyego - mniej pracy), 2-3 ząbki czosnku, papryka w proszku, mąka ziemniaczana, vegeta

Jak przyrządzić?

Filet kroimy w kostkę i przyprawiamy vegetą oraz papryką. Następnie te drobne kawałki mieszamy w mące ziemniaczanej (koniecznie ziemniaczanej, ponieważ tworzy specyficzny sos) i wrzucamy te kawałki na patelnię, podsmażamy i na koniec smażenia dodajemy wycisnięty czosnek, tak aby się nie przypalił. Następnie bierzemy garnek, wrzucamy tam filet i ananas (pokrojony) wraz z sokiem. Gotujemy jakieś 10-15 minut na małym ogniu. Jak sos robi się coraz gęściejszy, dodajemy wody. Doprawiamy vegetą wg uznania i gotowe:)

Potrzebne przybory:

patelnia, garnek, coś do wyciśnięcia czosnku

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćśrednia ze wzgledu na węglowodany
Autorbelaiza

Filet z kurczaka z ananasem na ciepło: Podobne przepisy

Filet z kurczaka z ananasem na ciepło: wypróbuj również

Powiązane Tematy