Składniki:
wędzona makrela, 2-3 jajka, masło roślinne (albo Rama - smarowidło do pieczywa :)), 1 cebulka, pieprz, sól do smaku
Jak przyrządzić?
Mięsko z makreli oddzielamy od ości, dodajemy do niego drobno pokrojone jajka, cebulkę i 1-2 łyżki masła roślinnego/Ramy. Wszystko razem dokładnie mieszamy, doprawiając pieprzem/solą według uznania smakowego. Jeśli pasta jest za sucha, dodać więcej masła/Ramy - tak by konsystencja była do smarowania.Można też dodać pokrojony drobno ogórek konserwowy.Pychotka, smacznego!:)
Potrzebne przybory:
deska, nożyk i miska
Jak podawać?
Na chlebie, bułeczce (bez smarowania masłem itp.).
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Kasiunia:) |