Składniki:
8-12 skrzydełek kurczaka, vegeta lub przyprawa do kurczaka, bulion w kostce, 2 ząbki czosnku, 0,5 łyżeczki imbiru, 2 łyżki miodu, 4 łyżki sosu sojowego, 2 kieliszki wódki
Jak przyrządzić?
Zagotować 0,5 l bulionu, dodać drobno pokrojony czosnek, imbir, miód, sos sojowy, wódkę. Wszystko wymieszać i zagotować. Skrzydełka wcześniej przyprawione ułożyć na blasze lub w naczyniu, zalać przestudzonym sosem z bulionu. Piec ok. 2 godz. w temperaturze 180 stopni aż do wyparowania sosu.
Jak podawać?
Z ryżem lub ziemniakami.
Uwagi:
Od skrzydełek odcinamy końcówki przed przyprawieniem.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 180 min. |
Trudność | średni |
Autor | KRIS |