Składniki:
5-10 średnich cebul
Jak przyrządzić?
Cebule obrać z łupin, umyć, rwać prostokątne kawałki foli aluminiowej - tak by zmieściła się w nich cebula. Owijać każdą cebulkę w osobnej folii - tak aby przypominało to cebulę z ogonkiem. Tak owinięte cebulki kłaść bezpośrednio do żaru na grillu. Cebulki są dobre do zjedzenia po ok. 5-10 min (zależy od intensywności żaru i wielkości cebul).Polecam.
Potrzebne przybory:
folia aluminiowa, rozpalony grill z żarem
Jak podawać?
Cebulki obierać z folii aluminiowej, można jeść z sosem czosnkowym, majonezowym czy innymi dodatkami.
Uwagi:
Cebulka jest wyśmienita, słodka i rozpływa się w ustach.
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Joanna |