Cebulki Asi

Przepis kulinarny

Składniki:

5-10 średnich cebul

Jak przyrządzić?

Cebule obrać z łupin, umyć, rwać prostokątne kawałki foli aluminiowej - tak by zmieściła się w nich cebula. Owijać każdą cebulkę w osobnej folii - tak aby przypominało to cebulę z ogonkiem. Tak owinięte cebulki kłaść bezpośrednio do żaru na grillu. Cebulki są dobre do zjedzenia po ok. 5-10 min (zależy od intensywności żaru i wielkości cebul).Polecam.

Potrzebne przybory:

folia aluminiowa, rozpalony grill z żarem

Jak podawać?

Cebulki obierać z folii aluminiowej, można jeść z sosem czosnkowym, majonezowym czy innymi dodatkami.

Uwagi:

Cebulka jest wyśmienita, słodka i rozpływa się w ustach.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Czas przygotowania5 min.
Trudnośćprosty
AutorJoanna

Cebulki Asi: Podobne przepisy

Cebulki Asi: wypróbuj również

Powiązane Tematy