Knedliczki

Przepis kulinarny

Składniki:

40 dag mąki, 2 czerstwe bułki, 2,5 dag masła, jajo, szklanka wody sodowej, szczypta proszku do pieczenia, sól

Jak przyrządzić?

Bułki obieramy ze skórki, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle. Przesianą mąkę mieszamy z wodą sodową, roztrzepanym jajem, proszkiem i solą. Mieszamy, aż zacznie odchodzić od łyżki (w razie potrzeby dodajemy mąkę). Dodajemy bułkę i mieszamy.Gotujemy kluski na lekko osolonej wodzie.

Jak podawać?

z mięsem, sosami mięsnymi lub grzybowymi...A zresztą wszyscy je znacie :)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Trudnośćprosty
AutorPALIDA

Knedliczki: Podobne przepisy

Knedliczki: wypróbuj również

Powiązane Tematy