Knedliczki - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

40 dag mąki, 2 czerstwe bułki, 2,5 dag masła, jajo, szklanka wody sodowej, szczypta proszku do pieczenia, sól

Jak przyrządzić?

Bułki obieramy ze skórki, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle. Przesianą mąkę mieszamy z wodą sodową, roztrzepanym jajem, proszkiem i solą. Mieszamy, aż zacznie odchodzić od łyżki (w razie potrzeby dodajemy mąkę). Dodajemy bułkę i mieszamy.Gotujemy kluski na lekko osolonej wodzie.

Jak podawać?

z mięsem, sosami mięsnymi lub grzybowymi...A zresztą wszyscy je znacie :)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Trudnośćprosty
AutorPALIDA

Knedliczki: Podobne przepisy

Knedliczki: wypróbuj również

"Opowieści o zwyczajnym szaleństwie", reż. Petr Zelenka

... rozczarowuje – czujemy się nabrani. Bo prawdy o życiu nie ma tu żadnej, a wypocone konstrukcje reżysera nijak naszej wizji świata nie wzbogacają. W sumie taki luksusowy knedliczek - żuje się to, żuje i nic. ...

dawno temu

Powiązane Tematy