Składniki:
paczka ugotowanego makaronu świderki,
pół czerwonej papryki,
20 zielonych oliwek,
ząbek czosnku,
zioła prowansalskie,
pół opakowania sera feta,
oliwa z oliwek,
baaaaardzo dużo startego sera żółtego,
opcjonalnie - Ziarenka Smaku/Kucharek/Vegeta
Jak przyrządzić?
Smażymy makaron na oliwie, aż wytworzy się delikatna, złota skórka (podsypujemy Ziarenkami Smaku). Następnie dodajemy posiekany ząbek czosnku. Smażymy. Potem oliwki (pokrojone w pierścienie) i paprykę (pokrojoną w bardzo drobną kosteczkę). Następnie rozdrobnioną fetę, a na koniec - ok. 2 łyżek ziół prowansalskich. Przekładamy na talerze i posypujemy startym żółtym serem. Smacznego!
Jak podawać?
Z dużą ilością sera, w głębokich talerzach...
Uwagi:
Można ominąć fetę.Papryki nie może być za dużo, aby jej smak nie zdominował całej potrawy.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | średnia |
Autor | emka |