Składniki:
karkówka, majonez, cebula, ser żółty, sól, pieprz
Jak przyrządzić?
Rozbić karkówkę, posolić i popieprzyć. Położyć na mięso: pokrojoną w krążki cebulę, majonez i plastry żółtego sera. Zapiekać w piekarniku ok. 15 min. Piekarnik rozgrzać do temp. 180 stopni.
Potrzebne przybory:
tłuczek i deska do mięsa, nóż, łyżka i widelec
Jak podawać?
Z ziemniakami, ryżem lub na zimno z chlebem.
Uwagi:
Jeśli pozostanie kilka porcji z obiadu, to możemy ponownie odgrzać w mikrofali.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | ewakow2 |