Składniki:
1 kurczak,
2 żółte cukinie,
1 średnia cebula,
1 słoiczek sosu alfredo,
3 ząbki czosnku,
1 pasta mix (zioła włoskie: bazylia, rozmaryn, tymianek, oregano),
1 pasta
Jak przyrządzić?
Kurczaka ugotować w wodzie jak na rosół, aż zmięknie. Cebulkę drobno pokroić, cukinię na troszkę wieksze kawałki, skarmelizować osobno, po czym dodać na patelnię głęboką do sosu alfredo. Trzymać na lekkim ogniu i dodawać powoli nasz rosół, mieszając, dodajemy pasta mix, vegetę, sól i pieprz do smaku. Konsystencję sosu kontrolować rosołem, gotować na małym ogniu około 10 min wszystko razem. Na koniec dodać czosnek drobno posiekany.
Potrzebne przybory:
chęci
Jak podawać?
Z makaronem albo tortellini.
Uwagi:
Kawałki mięsa według uznania, można dodać opcjonalnie ser starty, lekko go przytopić przed podaniem.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Autor | dominik |