Makrela z grilla

Przepis kulinarny

Składniki:

makrela świeża lub mrożona (dowolna ilość), vegeta, olej z oliwek, rozmaryn, pieprz.

Jak przyrządzić?

Makrelę wypatroszyć i oczyścić, dobrze umyć. Całą sztukę z łbem dobrze natrzeć vegetą i umieścić w lodówce na 2-3 godziny przed grillowaniem. Dobrze rozgrzać grilla (najlepszy jest brykiet) i smażyć około 5 do 8 minut z każdej strony, od czasu do czasu polewając wcześniej przygotowaną oliwą z oliwek z pieprzem i vegetą. Smacznego.

Uwagi:

Uwaga: przy przewracaniu makrela na grillu może się złamać.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
AutorRobert

Makrela z grilla: Podobne przepisy

Makrela z grilla: wypróbuj również

Powiązane Tematy