Pasztet z pestek dyni

Przepis kulinarny

Składniki:

2 paczki pestek dyni łuskanej, 3 łyżki mąki kukurydzianej, 3 łyżki drożdży, 2 grahamki, sól, cebulka, pieprz

Jak przyrządzić?

Pestki z dyni przepuścić przez maszynkę i zalać niewielką ilością wody, dwie bułki grahamki namoczyć i też przepuścić przez maszynkę, cebulkę podsmażyć na oliwie, dodać drożdże i mąkę, wymieszać wszystko, przyprawić do smaku i podlać taką ilością wody, aby pasztet miał konsystencję śmietany. Piec w piekarniku ok. 40 minut. Pasztet powinien mieć grubość 3-4 cm.

Jak podawać?

Podawać do chlebka lub bułeczki.

Uwagi:

Proste, smaczne, przede wszystkim bardzo zdrowe.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania50 min.
Trudnośćśredni
AutorVenus

Pasztet z pestek dyni: Podobne przepisy

Pasztet z pestek dyni: wypróbuj również

Powiązane Tematy