Składniki:
2 paczki pestek dyni łuskanej, 3 łyżki mąki kukurydzianej, 3 łyżki drożdży, 2 grahamki, sól, cebulka, pieprz
Jak przyrządzić?
Pestki z dyni przepuścić przez maszynkę i zalać niewielką ilością wody, dwie bułki grahamki namoczyć i też przepuścić przez maszynkę, cebulkę podsmażyć na oliwie, dodać drożdże i mąkę, wymieszać wszystko, przyprawić do smaku i podlać taką ilością wody, aby pasztet miał konsystencję śmietany. Piec w piekarniku ok. 40 minut. Pasztet powinien mieć grubość 3-4 cm.
Jak podawać?
Podawać do chlebka lub bułeczki.
Uwagi:
Proste, smaczne, przede wszystkim bardzo zdrowe.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 50 min. |
Trudność | średni |
Autor | Venus |