Składniki:
mąka grochowa (można kupić w sklepach ze zdrową żywnością albo zrobić samemu, jeśli się komuś chce),
olej (jakikolwiek),
przyprawy według uznania (polecam dodać chili, pikantne są smaczniejsze),
woda
Jak przyrządzić?
Do mąki dodajemy wody w takiej ilości, aby uzyskać konsystencję rzadkiego ciasta naleśnikowego.Do tego 2 łyżki oleju do zagęszczenia (zamiast jajka, ponieważ placki są wegańskie)i przyprawy według uznania (są konieczne, ponieważ sama mąka włąściwie nie ma smaku).Tak przygotowane "ciasto" smażymy na oleju.Placki najsmaczniejsze są małe (nakładane łyżką stołową) i w miarę możliwości cienkie.Smacznego :)
Jak podawać?
Placki do jedzienia na ciepło jak i na zimno:)
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 3 zł |
Autor | agr... |