Składniki:
3 jajka,
łyżka przecieru pomidorowego,
szynka,
ser z dziurami,
masło,
olej,
cebula,
sól,
pieprz,
pietruszka lub szczypiorek
Jak przyrządzić?
Całe jaja, łyżkę przecieru pomidorowego z pokrojonym w małe kostki plasterkiem szynki i masłem (pokrojonym w małe kosteczki) i ser z dziurami potrzeć na tarce, wrzucić razem do jednej miski, obficie posolić i popieprzyć. Miksować mikserem (lub roztrzepać widelcem). 1 dużą cebulę pokroić w kastkę i smażyć na jednej łyżce oleju, kiedy cebula się zezłoci, wlać masę na patelnię i smażyć na wolnym ogniu z 5 minut, potem przewrócić powstały "placek" na drugą stronę i smażyć 2-3 minuty. Gotowy omlet położyć na talerz i posypać szczypiorkiem lub natką pietruszki. I wcinać...
Potrzebne przybory:
tarka, patelnia, nóż, widelec, miska, mikser
Jak podawać?
Podawać najlepiej na śniedanie lub kolację, podawać na talerzu :)
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1-2 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 1 zł |
Autor | Zeo |