Jajka po szwedzku (autor wilq76)

Przepis kulinarny

Składniki:

cebula, mortadela, ser żółty, jajka, olej, keczup

Jak przyrządzić?

Cebulę (ok 5-6 dużych) pokroić w plastry i podsmażyć na dość dużej i głębokiej patelni. Mortadelę (ok. 10 centymetrowych plastrów) pokroić w niedużą kostkę, dodać do smażącej się cebuli i przyprawić (vegeta, sól, pieprz, cukier). Kiedy farsz będzie gotowy, ser żółty w plastrach rozłożyć na całości (tak aby przykrył farsz) i odczekać chwilę, aż się podtopi. Jajka (4-5 szt.) wymieszać w kubku i równomiernie wylać na ser. Przykryć patelnię i czekać, aż jajka się zetną. Podawać z pieczywem i keczupem. Smacznego!

Jak podawać?

Podawać w pokrojonych kawałkach (jak pizzę).

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania45 min.
Trudnośćprosty
Porcje4-5
Autorwilq76

Jajka po szwedzku (autor wilq76): Podobne przepisy

Jajka po szwedzku (autor wilq76): wypróbuj również

Powiązane Tematy