Składniki:
cebula, mortadela, ser żółty, jajka, olej, keczup
Jak przyrządzić?
Cebulę (ok 5-6 dużych) pokroić w plastry i podsmażyć na dość dużej i głębokiej patelni. Mortadelę (ok. 10 centymetrowych plastrów) pokroić w niedużą kostkę, dodać do smażącej się cebuli i przyprawić (vegeta, sól, pieprz, cukier). Kiedy farsz będzie gotowy, ser żółty w plastrach rozłożyć na całości (tak aby przykrył farsz) i odczekać chwilę, aż się podtopi. Jajka (4-5 szt.) wymieszać w kubku i równomiernie wylać na ser. Przykryć patelnię i czekać, aż jajka się zetną. Podawać z pieczywem i keczupem. Smacznego!
Jak podawać?
Podawać w pokrojonych kawałkach (jak pizzę).
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4-5 |
Autor | wilq76 |