Składniki:
30 dag makaronu kokardki,
1 strąk czerwonej papryki,
kilka małych ostrych papryczek chili,
2 łyżki czarnych oliwek bez pestek,
gałązka świeżej bazylii,
sól,
świeżo zmielony pieprz,
2 łyżki oliwy z oliwek
Jak przyrządzić?
Makaron ugotować al dente w lekko osolonym wrzątku, odcedzić, ostudzić.Papryki dokładnie umyć, pokroić na paski, oddzielić gniazda nasienne, poddusić na oliwie razem z osączonymi czarnymi oliwkami.Dodać osączony makaron, przyprawić do smaku solą, pieprzem, dodać listki bazylii, chwilę przesmażyć.
Jak podawać?
Na talerzu:)
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 6 |
Kaloryczność | 260 - porcja |
Autor | Paulicha1100 |