Aromatyczna nalewka

Przepis kulinarny

Składniki:

kilogram czereśni,
800 g cukru,
po 500 ml spirytusu i czystej wódki

Jak przyrządzić?

Czereśnie umyć, wydrylować i wsypać do słoja. Dodać 10-15 pestek i posypać cukrem. Gdy owoce puszczą sok, zlać go i zagotować. Zebrać szumowiny, sok wystudzić i wymieszać ze spirytusem. Pozostałe w słoju owoce zalać wódką. Po 2 tygodniach odcedzić. Wymieszać z nalewką spirytusową. Rozlać do butelek. Zamknąć i odstawić na 2-3 miesiące.

Jak podawać?

W kieliszku:)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaAlkohole
Czas przygotowania25 min.
Trudnośćśredni
Kaloryczność269 kcal kieliszek
AutorPaulicha1100

Aromatyczna nalewka: Podobne przepisy

Aromatyczna nalewka: wypróbuj również

Powiązane Tematy