Nalewka z dzikiej róży - na jesienne smutki
OLIWKA . • dawno temuDzika róża jest znana ze swych dobroczynnych właściwości już od tysięcy lat. Wyciąg z jej owoców działa wzmacniająco, pomaga też przy chorobach żołądka i przeziębieniu. Nalewka z dzikiej róży to prawdziwy napój bogów, który w mig przywróci cię do życia. To najlepszy sposób na jesienne smutki i osłabienie.
Przygotuj:
- 1 kg owoców dzikiej róży
- ¾ l wódki
- 60 dag cukru
Krok 1
Zacznij od przygotowania owoców dzikiej róży. Umyj je, ponacinaj z jednej strony, usuń pestki, wypłucz i osącz.
Krok 2
Włóż owoce do słoja, zasyp cukrem i poczekaj dwa tygodnie.
Krok 3
Na wszystko co dobre trzeba czekać. Po tym czasie, kiedy owoce puszczą już sok, zalej je wódką i szczelnie zamknij naczynie.
Krok 4
Niestety znów musisz uzbroić się w cierpliwość na 2 tygodnie. Od czasu do czasu potrząsaj nalewką.
Krok 5
Jeśli minął już wyznaczony czas otwórz nalewkę z dzikiej róży, przefiltruj ją przez gazę i rozlej do butelek.
Krok 6
Ten napój alkoholowypowinien dojrzewać od 2 do 4 miesięcy. Czekaj spokojnie, a później rozkoszuj się smakiem i korzystaj z cudownej mocy.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze