Mojito - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 40 ml rumu białego (polecam Havana Club Silver Dry - naprawdę zupełnie inny smak),
- 1/2 limonki,
- 10 ml syropu cukrowego,
- świeża mięta,
- gazowana woda mineralna.

Jak przyrządzić?

Do szklanki wrzucamy świeżą (koniecznie świeżą!!!) miętę i ugniatamy tak żeby poczuć zapach i wycisnąć trochę soku z mięty. Dodajemy syrop cukrowy i ugniatamy ponownie. Wrzucamy limonkę pokrojoną na ósemki, ugniatamy tak żeby wydostał się z niej sok. Wlewamy rum. Dopełniamy do góry szklanki wodą mineralną gazowaną. Obłęd - szczególnie na upały.

Uwagi:

Mała podpowiedź: syrop cukrowy - do 1 porcji gorącej wody wrzucamy 2 porcje cukru i rozpuszczamy go. Taki syrop studzimy. Gotowe!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaAlkohole
Trudnośćśredni
AutorKasik

Mojito: Podobne przepisy

Mojito: wypróbuj również

Powiązane Tematy