Składniki:
Makaron spaghetti, 2 puszeczki przecieru pomidorowego, vegeta, ser żółty tarty, 2 ząbki czosnku, 5 łyżek oleju, woda.
Jak przyrządzić?
Czosnek kroimy i wkładamy do garka, dajemy 5 łyżek oleju i podsmażamy na złoty kolor, odstawiamy na chwilkę, żeby przestygło. Mieszamy przecier z wodą i dodajemy do czosnku, przyprawiamy vegetą i podlewamy wodą i gotujemy przez chwlę, aby wyszedł sos. Następnie gotujemy makaron. Jak się ugotuje, odcedzamy wodę, a do gorącego makaronu wlewamy połowę sosu i dokładnie mieszamy. Kładziemy na talerz, posypujemy serem żółtym startym na tarce i polewamy delikatnie sosem.
Uwagi:
Pychota - moje dzieci to danie uwielbiają.Polecam wszystkim. Smacznego.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3-4 |
Przybliżony koszt | 8 zł |
Autor | Wiórek |