Składniki:
seler naciowy (2 łodyżki),
marchew duża (1 sztuka),
puszka czerwonej fasoli,
średnia cebula
Jak przyrządzić?
Selera pociąć na plasterki, marchew zetrzeć na tarce na dużych oczkach, cebulę pokroić w kosteczkę, fasolę opłukać i dodać do reszty. Wszystko wymieszać, zrobić sos z oliwy, soku z cytryny (troszkę do smaku) i przypraw. Polać i znowu wymieszać.
Potrzebne przybory:
tarka, nóż, deska
Jak podawać?
Dowolnie :) Może być do obiadu, na śniadanie, kolację - jak kto woli.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 5 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 6 zł |
Autor | ripmov |