Czy wiecie, że mieszanie składnikówposiłku wpływa źle na nasze zdrowie? Nie powinno się łączyć makaronu, czy ziemniaków z mięsem i innymi warzywami, ale mało kogo to obchodzi. Obejrzyjcie więc potrawy wykonane przez DDB Sydney’a.
Przyrządził je, aby uświadomić i przypomnieć nam, że jedzenie poszczególnych składników osobno jest lepsze, niż spożywanie ich razem. Spójrzcie na zdjęcia i powiedźcie, czy potrawy te nie wyglądają smakowicie. Perfekcyjnie wykonane, przypominają te z najbardziej ekskluzywnych książek kucharskich.
Przyjrzyjcie się jednak z bliska. Coś tutaj nie pasuje. Dodam jednak, że nie jest to wcale jedzenie dla kobiet w ciąży. My jemy dokładnie tak samo. Choć niektórym z nas mieszanki smaków w ogóle nie przeszkadzają, a jedzenie czekolady zaraz po śledziu sprawia największą przyjemność, to nie skusilibyśmy się na pokazane tutaj dania. Podobny proces, jak na talerzu odbywa się w naszej lodówce. Chodzi o fuzję smaków. Osobiście wolę jednak zjeść ośmiorniczkę osobno, a nie z czekoladowym brownie.
Aby ustrzec się przed przenoszeniem zapachów (to one często decydują o tym, jak smakuje nasze jedzenie) z jednych potraw na drugie, najlepiej trzymać desery, warzywa i mięsa osobno. Kiedy jest to niemożliwe, warte je chociaż zabezpieczyć folią aluminiową.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze