Składniki:
Tuńczyk w oleju (z puszki), 2 cebule, 7 ugotowanych na twardo jaj, słoiczek majonezu, 10 dag sera żółtego
Jak przyrządzić?
Wszystkie składniki kładziemy do naczynia warstwowo. Pierwszą warstwą są potarkowane na drobnych oczkach same białka jaj, następnie smarujemy majonezem, kolejna warstwa to pokrojona w kostkę cebula i znów majonez, następnie rozdrobniony tuńczyk, majonez, starkowany ser żółty, majonez i wierzch tego specyficznego torciku posypujemy startymi drobno na tarce żółtkami. Smacznego!
Uwagi:
Mimo że do sałatki nie używa się żadnych przypraw, to proszę mi uwierzyć, że jest znakomicie wyważona smakowo i wyśmienita. Sałatka nie jest trudna, ale na pewno pracochłonna. Najlepiej jest ją robić w przezroczystym naczyniu, wtedy bardzo ładnie widać warstwy, a to wygląda bardzo estetycznie i smakowicie.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | średni |
Przybliżony koszt | 14 zł |
Autor | Persefona |