Składniki:
piwo (0,5 litra - nieważne jakie, najlepiej jasne),
rum 50 ml (w zależności od uznania),
sok (najlepiej malinowy albo wiśniowy, może być też inny)
Jak przyrządzić?
Do kieliszka wlewamy rum ok. 50 ml, wkładamy kieliszek do kufla, następnie wlewamy soku mniej więcej 20 ml (może być więcej, może być mniej), po czym delikatnie wlewamy piwo po ściance, aby nie zmieszało się natychmiastowo, co mogłoby popsuć smak. Podajemy schłodzone.
Potrzebne przybory:
Kufel, kieliszek - jeśli ma być to efektowne, może być kolorowy i rzeźbiony lub profilowany.
Jak podawać?
Wiadomo, piwo najlepiej schłodzone smakuje.
Uwagi:
Smacznego :)
Kategoria dania | Alkohole |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 1 |
Kaloryczność | 500-600 kcal |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | migusiowa |