Caipirinha - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- limeta przekrojona na 4 części,
- 2-3 łyżki od herbaty brązowego cukru,
- 50 ml Cachaçca Pitu (wódka brazylijska),
- pokruszony lód.

Jak przyrządzić?

Wrzucić do szklanki pokrojona limetę i rozgnieść ją, dodac brązowy cukier, wlac Pitu. Kostki lodu najlepiej przemielię w młynku... Lód musi być drobniutki. Można też przygotować kruszony lód w sposób następujący: należy zawinąć w czystą ściereczkę przeznaczone do pokruszenia kostki lodu, położyć je na twardej płaskiej powierzchni i rozbić tłuczkiem do mięsa. Następnie przesypać tłuczony lód do odpowiedniego naczynia i przechowywać w zamrażalniku aż do czasu użycia.

Potrzebne przybory:

Młynek do lodu bądź tłuczek do miesa :o)

Jak podawać?

Szklanka typu tumbler - o grubym dnie i bardzo zróżnicowanych wielkościach i pojemności.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaAlkohole
Czas przygotowania5 min.
Trudnośćprosty
Porcje1 porcja
AutorDucha®

Caipirinha: Podobne przepisy

Caipirinha: wypróbuj również

Powiązane Tematy