Składniki:
6 jajek,
1 kg pieczarek,
majonez,
musztarda (sarepska),
przyprawy (sól i pieprz),
żelatyna,
do dekoracji warzywa,
25 plasterków szynki
Jak przyrządzić?
Jajka ugotować na twardo, posiekać bardzo drobno. Pieczarki zetrzeć na grubych oczkach, a następnie podsmażyć na maśle, tak aby się odwodniły. Jajka z pieczarkami wymieszać, dodać majonez i musztardę, doprawić. Żelatynę rozrobić z wodą i zalewą z warzywek. Na szynkę nakładać farsz i zawijać. Po zrobieniu roladek ułozyć w naczyniu żaroodpornym i porozrzucać warzywka, zalać to żelatyną i odstawić na 1 dzień do lodówki. Smacznego!
Uwagi:
Bardzo smaczne dla ludzi z pasją!!!
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Trudność | średni |
Porcje | 25 |
Kaloryczność | nie wiem |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Ania |