Składniki:
0,5 kg wątróbek drobiowych,
25 dag boczku wędzonego parzonego lub szynki,
cebula 1 duża,
oliwa,
sól, pieprz,
ewentualnie łyżeczka koncentratu pomidorowego
Jak przyrządzić?
Boczek pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię z oliwą, cebulę pokroić w krążki, dodać do boczku, wątróbki pokroić w kostkę większą, dodać do tego po dłuższej chwili. Podsmażyć powoli, podlać wodą lub rosołkiem, poddusić. Na końcu dodać pieprz i koncentrat (bez niego też świetnie smakuje!). Solić tuż przed jedzeniem - już na talerzu.Smacznego!
Jak podawać?
Można na obiad z ziemniakami (wtedy niezbędna jest jakaś kwaskowa surówka, np. pokrojone w drobną kosteczkę kiszone ogórki z cebulą + majonez), można np. na kolację z chlebkiem.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Autor | Dooori |