Składniki:
natka pietruszki, 2 kostki rosołowe, sok pomidorowy w kartonie 1 l, makaron, śmietana, 1 łyżka mąki, pieprz, sól, maggi
Jak przyrządzić?
Pół małej paczki makaronu ugotować (ja kupuję zawsze wstążki). Odcedzić. Zagotować wodę na zupę + kostki rosołowe, następnie wlewamy sok pomidorowy (w zależności od gęstosci). Ja daję ponad połowę. Gotować 5 min. Do szklanki dać 3-4 łyżki śmietany + mąkę, wymieszać i wlać całość do zupy. Gotować 2 min. Następnie wsypać makaron do zupy. Doprawić solą, pieprzem, maggi. Posypać pokrojoną natką pietruszki.
Uwagi:
Szybka zupa i niedroga. A życie studenta nie polega na staniu przy kuchni zbyt długo. Polecam!
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | Vera |