Składniki:
parówki w folii - najlepiej berlinki,
ser żółty,
boczek wędzony,
keczup
Jak przyrządzić?
W parówkach wyciąć wzdłuż kieszonki (uważać, by nie przeciąć na wylot). Ser żółty pokroić na cienkie paski i napełnić nimi kieszonki. Tak przygotowane parówki spinać po dwie wykałaczką, jednocześnie owijając bardzo cieniutkimi i długimi paskami wędzonego boczku dookoła wzdłuż całej długości parówek. Następnie piec w piekarniku, na grillu elektrycznym lub włożyć do mikrofalówki. Potrawa jest gotowa, jak tylko ser rozpuści się w kieszonkach. Smacznego
Potrzebne przybory:
nóż, deska do krojenia, wykałaczki
Jak podawać?
Na gorąco, świetnie wygląda na liściu sałaty, polane keczupem.
Uwagi:
Ilość uzależniona od upodobań - ja liczę 2 parówki na osobę. Jeśli chcemy zrobić to danie np. na obiad, to proponuję dodać frytki, surówkę i gotowe. Potrawa bardzo smaczna, tania i szybka. Doskonale prezentuje się na stole. Doskonałe danie dla niespodziewanych gości.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 2 min. |
Trudność | prosty |
Autor | szuszu |