Składniki:
3 duże serki topione (salami) Hochland, 60 dag mięsa mielonego, 80 dag pieczarek, sól, pieprz do smaku, może być vegeta, papryka czerwona w proszku słodka
Jak przyrządzić?
Mięso przyprawić dość dobrze solą, pieprzem oraz papryką, smażyć na oleju, aby się dobrze podpiekło. Pieczarki również przyprawić i poddusić. W tym czasie wlać do garnka 1/3 wody (tak ok. 4-6 szklanek - zależy jaki garnek, wody nie ma być dużo) i rozpuścić w niej ser, podgrzewając na małym ogniu. Przełożyć do roztopionego sera podsmażone mięso i pieczarki. Można dodać natkę, jak ktoś lubi.
Jak podawać?
Podawać z bagietką.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | nelika |