Składniki:
4 duże, głębokie pieczarki,
30 dag mięsa mielonego,
jedna niewielka cebulka,
2 jajka,
bułka tarta,
olej,
natka pietruszki,
przyprawa do mięsa mielonego,
sól i pieprz do smaku
Jak przyrządzić?
Dokładnie umyć pieczarki. Następnie wydrążyć z nich środek. Do mięsa mielonego dodać 1 jajko, drobno posiekaną cebulkę, odrobinę tartej bułki, przyprawę do mięsa mielonego, sól i pieprz do smaku:) Dokładnie wymieszać. Farszem nadziewać pieczarki. Obtoczyć je w jajku i bułce tartej, a następnie smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Smacznego!!!
Jak podawać?
Podawać z dowolną surówką.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Autor | Necia:) |