Nadziewane pieczarki (autor Necia:))

Przepis kulinarny

Składniki:

4 duże, głębokie pieczarki,
30 dag mięsa mielonego,
jedna niewielka cebulka,
2 jajka,
bułka tarta,
olej,
natka pietruszki,
przyprawa do mięsa mielonego,
sól i pieprz do smaku

Jak przyrządzić?

Dokładnie umyć pieczarki. Następnie wydrążyć z nich środek. Do mięsa mielonego dodać 1 jajko, drobno posiekaną cebulkę, odrobinę tartej bułki, przyprawę do mięsa mielonego, sól i pieprz do smaku:) Dokładnie wymieszać. Farszem nadziewać pieczarki. Obtoczyć je w jajku i bułce tartej, a następnie smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Smacznego!!!

Jak podawać?

Podawać z dowolną surówką.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje2
AutorNecia:)

Nadziewane pieczarki (autor Necia:)): Podobne przepisy

Nadziewane pieczarki (autor Necia:)): wypróbuj również

Powiązane Tematy